Obstacle Run Doesgoor 2019

//Obstacle Run Doesgoor 2019

De Obstacle run van het Doesgoor stond eindelijk weer op het programma. Dit jaar nog groter en spectaculairder dan vorig jaar. In de ochtend werden de laatste puntjes op de I gezet door de vrijwilligers, het stageteam en de klas van het ROC van Twente. Om alles weer zo neer te zetten dat het weer een onvergetelijke dag wordt voor iedereen. Het motto voor deze dag werd gelijk s’ochtends uitgesproken naar alle vrijwilligers toe door de coordinator. Matthias Hilhorst:’’Rem’n is angst, gang is alles!’’

Om 14:00 was het dan ook zover en kwamen de eerste kinderen binnen stromen. Je zag aan de kopjes van de kinderen dat ze zeer enthousiast en zenuwachtig waren voor het uitdagende parcour en de vele leuke Side events. Wanneer ze hun startnummer hadden opgehaald konden ze gaan spelen op de vele springkussens en andere activiteiten die aanwezig waren op het sportpark. Om 15:00 uur begon dan de echte opening hierbij kwam wethouder Pieter van Zwanenburg de opening verrichten, Daarna volgde gelijk een intensieve warming-up onder begeleiding van onze krachtpatser Matthias met het welbekende nummer Pasapas.. Kort daarna ging het dan ook echt beginnen de chips van de 1ste kinderen waren aan hun schoen vast gemaakt en mochten gaan beginnen met rennen. Dit waren de kinderen van groep 1 en 2 die met hun sportieve ouders het uitdagende parcour gingen lopen.

De obstacles op het parcour werden ook dit jaar weer door de landmacht opgesteld. Hierbij volgende grote bulten die de kinderen moesten beklimmen, klauteren onder een zelfgemaakte constructie van 15meter lang, containers van HBG en de vele autobanden die de kinderen moesten ontwijken. Omdat het zo lekker weer was dit jaar was de baan dit jaar droog. Hier moest iets op bedacht worden want vorig jaar vonden de kinderen het geweldig om extra smerig te worden. Daarom hadden we een belletje gedaan naar de brandweer om ons te helpen om de baan dit jaar ook weer modderig te maken waardoor we weer konden genieten van de smerige kids! Wanneer de kinderen het parcour hadden voltooid konden ze direct hun tijd zien op het scherm bij de finish. Ook konden ze online de uitslagen al direct zien.

Wanneer de kinderen niet aan het lopen waren genoten ze van de vele Side Events die deze dag weer aanwezig waren. Ook kwamen er wat toppers van de Volleybal, Voetbal en de Hockey ons helpen om weer supergave clincs te geven. Naast het Bubblebal wat dit jaar ook weer aanwezig was hadden we ook 6 luchtkussens op het terrein staan, de kinderen konden ook gaan schieten met pijl en boog wat Archery tag heette. Naast de Side events hadden we ook Informatie kraampjes. Zo was er een bingotent aanwezig met mooie prijsjes, maar was er ook wat lekkers te smikkelen voor iedereen. De heerlijke kip van Nijland of de popcorn en poffertjes die werden gemaakt door onze vrijwilligers. De Smidse kwam met een ijscokraam zorgen voor verkoeling. Om kwart over 5 was het dan zover de prijsuitreiking. De winnaars konden hun medaille ophalen en met trots presenteren. De winnaars die nog geen medaille hebben kunnen deze nog ophalen bij de Wijkvoorziening. Nieuwsgierig nog naar welke uitslag u kind had klik hier

Vrijwilligers, sportverenigingen, de topklas van ROC Sport en Bewegen, sponsoren en vooral onze topstagiaires Tim Bannink, Jesse Pultrum, Ramon Voortman, Zoë slag, Indy Leferink en Matthias Hilhorst bedankt.. Volgend jaar gaan wij het weer organiseren en dan wordt het nog groter!

 

 

Projectteam Wijkvoorziening ‘t Doesgoor

 

2019-04-08T10:46:06+00:00 maandag 8 april 2019|