Bloemenpracht !

//Bloemenpracht !

Johan Smilde komt elke donderdag voor de eetgroep naar ’t Doesgoor. En hij heeft een erg leuke hobby,  daar kunnen de bezoekers en vrijwilligers van ’t Doesgoor over meepraten!

Johan heeft altijd in de computerwereld en met elektronica gewerkt.  Zijn passie is echter planten en bloemen kweken. Zo ook de tijgerbloem (Tigridia Pavonia) die maar één dag bloeit. Het zijn bolletjes die je na de vorst (15 mei) in luchtige potgrond met wat koemestkorrels  poot en plusminus eind juli/begin augustus heb je dan stevige stengels waaraan de bloemen verschijnen. Elke stengel geeft één tot maximaal vijf bloemen met tussenpozen van een aantal dagen. Sommige stengels vertakken zich en dan krijg je bij uitzondering soms twee bloemen op dezelfde dag. Bij slecht weer heb je pech want dan verwaaien en/of verregenen ze en bij kou komen ze ook maar half uit en mag je weer een jaar wachten op betere tijden. Een bijzondere bloem.

Bijzonder is ook dat Johan zijn stekjes deelt met anderen op ’t Doesgoor.  Behalve zonnebloemen, tijgerbloemen, Cosmea, vetplanten, heeft hij ons ook verblijd met een Nicandra. Bijzondere planten dus. Wij willen jou hierbij hartelijk danken voor deze superleuke verrassingen!

2020-09-01T12:37:50+00:00 dinsdag 1 september 2020|