Wijkvoorziening beleeft actieve en prachtige jaarafsluiting

22 december 2022

De Wijkvoorziening heeft het jaar op bijzondere wijze afgesloten met enkele hele leuke activiteiten. Er zijn kerstbakjes en kerstkaarten gemaakt en er was een heel gezellig buffet!

 

Het sportteam: plezierig en nuttig voor de opleiding

15 december 2022

De Wijkvoorziening is veel meer dan alleen een organisatie voor buurtactiviteiten. Wat te denken van het sportteam? Enthousiaste studenten die als onderdeel van hun opleiding diverse activiteiten ondersteunen. 

 

Prachtige foto's van Danny sieren onze website!

30 november 2022

Misschien is het je al opgevallen. Onze website wordt sinds kort opgefleurd met nieuwe foto's. De maker ervan: Danny Bannink.

 

Sterke allrounder gezocht voor Wijkvoorziening ‘t Doesgoor

26 oktober 2022

Wijkvoorziening ’t Doesgoor is op zoek naar uitbreiding van het team omdat we steeds meer activiteiten organiseren. Wil jij ons komen versterken voor zo’n acht à tien uur per week? Er wacht een leuke verdienste volgens CAO, maar nog leuker zijn de taken die je gaat uitvoeren.

 

Prominent aanwezig op de Vrijwilligersmarkt van Salut

9 oktober 2022

Net als veel andere clubs en verenigingen kan ook Wijkvoorziening 't Doesgoor wel een paar extra vrijwilligers gebruiken. Daarom waren we vorige week prominent aanwezig op de Vrijwilligersmarkt, die bij De Ster werd georganiseerd door Salut. 

Tai chi-lessen weer van start

14 september 2022

Wijkvoorziening Doesgoor organiseert in het nieuwe seizoen weer tai chi-lessen. Het is een cursus van 24 lessen, waarin je de basisbewegingen aanleert. Lees hier het verhaal van onze instructrice Elles Tenten (foto).

Stem op Tim als 'Held van de Hof'!

1 september 2022

Vanaf vandaag (1 september) kan gestemd worden voor de 'Held van de Hof'. Onze eigen buurtsportcoach Tim Bannink is één van de genomineerden. De titel 'Held van de Hof' maakt deel van van de Hoffelijkheidsprijs 2022, een initiatief van Hofmarketing.

Na 'Groot Mens' nu nominatie voor 'Held van de Hof' voor Tim

22 juli 2022

Het kan niet op voor onze buurtsportcoach Tim Bannink. Na zijn benoeming als 'Groot Mens' is hij nu genomineerd als 'Held van de Hof'. Die nominatie kreeg hij van Hofmarketing.

'Groot Mens' Tim Bannink: "Het geeft je een trots gevoel"

2 juni 2022

Hartstikke leuk nieuws voor onze steunpilaar en buurtsportcoach Tim Bannink. Hij is door Salut benoemd als 'Groot Mens' tijdens de 'Week voor de Gezonde Jeugd'. "Het is toch een erkenning voor het werk dat je doet."

De uien worden gesneden door Ine Boswinkel, Ilse Mansveld en Henny Kok

De kookgroep op dinsdag: veel ‘kleppen’ en ouderwetse kost

11 mei 2022

Het is een stevige pijler onder de wijkvoorziening: de kookgroepen. Op de dinsdagavond zijn Ilse Mansveld, Ine Boswinkel en Henny Kok de vertrouwde gezichten achter het fornuis.  “Het is een prachtige, dankbare hobby. Met het ett’n d’r bie”, vertellen ze vrolijk.

Elles Tenten: tai chi is goed voor lichaam én geest

16 april 2022

Een burn-out was veertien jaar geleden voor Elles Tenten de inleiding tot een leven met tai chi. Ze bekwaamde zich in de bewegingsleer, volgde een opleiding tot instructrice en geeft nu al vier jaar tai chi-lessen bij de wijkvoorziening op de vrijdagochtend.

Aqua+ bedankt!

25 maart 2022

Mooi gebaar vanuit de Rudolf Walhof Foundation voor Wijkvoorziening 't Doesgoor.

Start Buitenfit-lessen!

28 januari 2022

Buurtsportcoach Tim Bannink start met buitenfit-lessen voor jong en oud. 

De bootcamps van Esther: gezond en gezellig!

5 januari 2022

Het begin was door strengere lockdownmaatregelen iets anders dan gepland. Maar zelfs die konden de start van bootcamptrainingen bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor niet tegenhouden. Die trainingen worden op het nieuwe beweegpark gegeven door Esther van Wijnen. Ze is al jarenlang actief in sport en training. (Klik hier voor meer info over de bootcamp)

Start bootcamp-lessen!

8 december 2021

Fittrainer Esther van Wijnen start met bootcamp-lessen voor jong en oud. Bewegen in de buitenlucht, da's pas een goed voornemen voor 2022. Neem nu al een proefles!

Stichting Kanjers Hof van Twente, voor en door mensen met kanker.

23 augustus 2021

Stichting Kanjers Hof van Twente heeft een missie! Een laagdrempelige ontmoetingsplek creëren voor inwoners in de Hof van Twente, die kanker hebben, hebben gehad of voor hun naasten en organiseert activiteiten om een verbindingsplek te vormen voor mensen met kanker om ervaringen en gevoelens te (kunnen) delen, maar ook elkaars inspiratiebron te zijn! Ook zet de stichting zich in om thema-ochtenden of voorlichtingsavonden te organiseren en is er ruimte voor ontspannende activiteiten.

Ans en Nanni: de drijvende krachten achter de maandelijkse bingo

15 november 2021

Het is al jarenlang een vast ijkpunt op de Doesgoor-kalender: de maandelijkse bingo. Nanni Kalus (70) en Ans Slaghuis (68) zijn de enthousiaste drijvende krachten.

Sport en Spel dag succesvol!

20 oktober

Op woensdag 20 oktober organiseerden het Sportteam een Sport en Spel dag! Het was een zeer geslaagd evenement en rond de 140 kinderen hebben lekker bewogen.

Meer lezen

Sport en Spel dag 20 oktober!

20 oktober

Op woensdag 20 oktober organiseert het sportteam van Wijkvoorziening 't Doesgoor een Sport en Spel dag!

Het Doesgoor in beweging: beweegpark is officieel geopend.

22 september 2021

In aanwezigheid van vele genodigden is op woensdag 22 september het beweegpark op het Doesgoor officieel geopend.

De eetgroep: het vaste ‘uitje’ van Joop Donninger

10 september 2021

Eén van de succespijlers van wijkvoorziening ’t Doesgoor is de eetgroep. Vier keer per week koken vrijwilligers een lekkere avondmaaltijd voor een gezellige groep. Eén van de vaste deelnemers is Joop Donninger die twee keer per week aanschuift.

Wijkvoorziening 't Doesgoor/S.V. Hector gaat voor Hoffelijkheidsprijs!

27 augustus 2021

Evenals vorig jaar organiseert Hofmarketing de verkiezingen voor de Hoffelijkheidsprijs.
Zie ook https://www.hofmarketing.nl/projecten/hoffelijkheidsprijs
Deze prijs wordt uitgereikt in diverse categorieën. Een ervan is “Wonen”. Een van de drie kandidaten in deze categorie is de Wijkvoorziening Doesgoor & SV Hector.

De paden op en de lanen in met Evert Luth

30 juli 2021

Ze zijn onmisbaar voor onze wijkvoorziening: de vrijwilligers! Tijd om er één voor te stellen op onze nieuwe website. Evert Luth (70), de grote animator achter de wandelgroep op dinsdagmorgen en het schitterende mozaïekbord bij de ingang van ‘t Doesgoor. 

Aangepaste sportinstuif

17 juni 2021

Je mag er zijn zoals je bent!

Sport en spel voor kinderen die naar het speciaal basisonderwijs gaan of die passend basisonderwijs aangeboden krijgen. 

Prachtig nieuws: er komt een beweegpark!

22 juni 2021

We kunnen niet wachten tot het juli is. Dan begint namelijk de aanleg van een gloednieuw en prachtig beweegpark op 't Doesgoor!

Test jezelf bij de SummerGames!

7 juli 2021

Op 7 juli organiseert het sportteam de Summergames! We hebben enkele hele leuke onderdelen waarbij je lekker uit je bol kunt gaan.

'Koffie To Go' bij wandelgroep

18 mei 2021

Gelukkig versoepelen de coronamaatregelen en dus kan er ook steeds ietsjes meer bij de wijkvoorziening. De wandelgroep maakte 18 mei van de gelegenheid gebruik om een 'Koffie to Go' te organiseren.

De wijkvoorziening is er ook in coronatijd

28 maart 2021

Ook in coronatijd laat 't Doesgoor zich gelden in de wijk. "We proberen waar mogelijk contact te houden en bezoekjes af te leggen. Dat wordt enorm gewaardeerd."

Leerlingen Albatros en Boomhut zorgen voor verrassing met kerstboompjes!

20 december 2020

Kinderen van de basisscholen de Albatros en de Boomhut hebben een knutselkerstboom gemaakt. Speciaal voor bezoekers en vrijwilligers van de wijkvoorziening om hen een hart onder de riem steken in deze ingewikkelde tijden!

't Doesgoor krijgt Overijssel vrijwilligersprijs van de provincie!

26 november 2020

Via de provincie hebben wij de Overijssel Vrijwilligersprijs gekregen! Vooral omdat de wijkvoorziening gezien wordt als voorbeeld voor andere initiatieven.

Copyright © 2022 Wijkvoorziening 't Doesgoor - Alle rechten voorbehouden - Website gerealiseerd door Teksterij Schabbink